• Handlekurv

 • Min side

Sikkert passord

  Slik lager du et sikkert passord

  Passordet ditt er nøkkelen til din sikkerhet på nett. Her er noen tips til hvordan du best velger et sikkert passord – og ikke minst passer på det.

  Ditt passord kan være det eneste som står mellom hackerne og ditt personlige bibliotek. Passordet er nøkkelen til din digitale safe, som ikke bare inneholder penger, men dine personlig data, dokumenter og bilder.

  Hackere finner stadig nye metoder for å få tilgang til dine og familiens passord. En av de mest utbredte er phishing, der hackeren lokker deg inn på en side, som f.eks. Facebook eller Gmail sin innloggingsside. Oppgir du passordet her, har hackeren fått tak i det.

  Det finnes også Keyloggers, som er et virus som registrerer alt du taster på tastaturet, inkludert passord, og sender informasjonen til hackeren.

  Metodene er mange, og derfor er det vigtig å velge sikre passord. Her er seks tips til hvordan du best gjør det:  6 tips til sikkert passord

  Lag kompliserte passord
  Passord bør ha en lengde på minst 10 tegn, inkludert både tall, tegn og store og små bokstaver.

  Bruk ulike passord
  Aldri bruk det samme passordet til forskjellige kontoer.

  Bruk en passord-manager til å huske passordene
  Mange har forskjellige kontoer, så det kan være lett å glemme pasordene. En passord-manager er et program som hjelper deg med å holde styr på passordene dine. Det finnes flere gratis passord-managere. Her er en oversikt. Se oversikt over passord-manager

  Bruk godkjennelse med to faktorer for å logge inn
  Mange nettsider sender deg en unik kode på sms hver gang du logger inn, som du bruker sammen med ditt vanlige passord. Slik kommer hackeren ingen vei ved å kun kjenne til passordet ditt.

  Bruk en passordgenerator
  Har du vanskelig for å finne på et sikkert passord kan du bruke en online passordgenerator, som lager et sikkert passord for deg. Se eksempel på passordgenerator

  Bruk en sangtittel
  Mange bruker navnene til familiemedlemmer og lignende som er lett å huske. Dessverre er slike passord også lett å gjette for hackere. Et enkelt triks er i stedet å bruke tittel på en sang, bok, film, e.l.

   Som kunde hos Codan får du ID-forsikring inkludert

   Alle kunder får forsikring mot ID-tyveri og nettmisbruk. Den registreres automatisk når du blir kunde hos Codan Forsikring – og den gjelder for hele familien.

   Slik får du kostnadsfri ID-forsikring