• Handlekurv

 • Min side

Sikker på nett på ferie

  Skal smarttelefonen eller pc med på ferie? Se våre tips til hvordan øke nettsikkerheten når du skal på ferie.

  Mange vil forevige ferien med mobilkamera og dele feriebilder med venner på Facebook og Instagram. Noen leser bøker på nettbrett ved bassenget, andre ser film på pcén på hotellrommet – men husk, når du bruker dine digitale enheter på ferien er det en del sikkerhetstiltak du bør være oppmerksom på.

   Tips: Sikker ferie online

   Pass deg for lommetyver
   Lommetyver ser på turister som lette ofre, så pass godt på veska. Risikoen for tyveri vil alltid være til stede, så sørg for løpende å ta kopie av alle dine data. Husk også å sette på skjermlås, og ha sterke passord på både smarttelefon, nettbrett og pc. Slik lager du sterke passord.

   Bruk kun sikre nettverk
   Når du er online på ferien bør du kun bruke nettverk du kan stole på. Ikke bruk gratis, ukjen-te eller åpne nettverk, som kan være hackeres inngang til telefonen din. Når du bruker hotellets wifi, bør du alltid få en ansatt til å bekrefte nettverkets navn. Husk også å oppdatere programvaren på både telefon og nettbrett slik at du alltid har de nyeste sikkerhetsoppdateringer, og sørg for å ha sterke antivirusprogrammer installert på din bærbare pc.

   Ikke informer innbruddstyvene
   Du vil selvfølgelig gjerne dele ferieopplevelser med venner på sosiale medier. Sørg bare for at det kun er dem du deler med, så du ikke risikerer at kriminelle følger med. Gå derfor gjennom personverninnstillinger en ekstra gang, før du pakker kofferten og drar.

   Bruk offline-kart
   Skal du bruke kartfunksjonen på mobilen på ferien, kan det være en god idé å laste ned kart som kan brukes offline. Spesielt utenfor EU, kan det bli dyrt hvis du er avhengig av mobildata for å finne frem. Muligheten for offline-kart finnes i Google Maps og i forskjellige andre apper. Hvis barna skal bruke mobilen til underholdning kan det også være en god ide å laste ned spill og filmer som ikke er avhengige av mobildata. Utvalgte filmer og serier som du og barna kan se offline, er tilgjengelig på for eksempel Netflix og Viaplay.

   Hvis du passer på og forbereder deg godt er det altså ingen grunn til at ferien blir ødelagt av hackere og lommetyver.

    Som kunde hos Codan får du ID-forsikring inkludert

    Alle kunder får en forsikring mot ID-tyveri og nettmisbruk, helt uten kostnad. Forsikringen får du automatisk når du blir kunde hos Codan Forsikring – og den gjelder for hele familien.

    Les mer om ID-forsikring