• min side ikon Min side

Når barnet får sitt første nettbrett og mobil

  Slik setter du opp mobil eller nettbrett for barn

  Begrens hva slags innhold barnet har tilgang til

  For Apple: Bruk foreldrekontroller på barnets iPhone eller iPad

  Du kan begrense hva slags innhold barnet ditt får tilgang til på enhetene sine direkte fra din iPhone. Med innhold og personvern i Skjermtid kan du blokkere eller begrense bestemte apper og funksjoner på enheten til barnet ditt.

  Velg Innstillinger > Skjermtid > Fortsett > Velg mellom Dette er min iPhone og Dette er mitt barns iPhone

  Det forutsetter at du har satt opp Familiedeling og lagt til barnets enhet under Konfigurer skjermtid for familien.

  Legg inn en sikkerhetskode slik at det ikke er mulig å endre innstillingene.

  For Samsung: Barnemodus gjennom Kids Mode på Galaxy-enheter.

  Med Samsung sin foreldrekontrollfunksjon kan du sette grenser for barnets bruk og tilpasse type innhold som skal være tilgjengelig. Her kan du sette opp en egen PIN-kode som hindrer at barnet ditt går ut av barneinnstillingen. Slik gjør du det:

  Sveip ned for å åpne hurtigpanelet. Trykk så på Barnas startside og velg Neste. Sett opp PIN-kode og bekreft. Trykk på menyknapp øverst til høyre for å velge spilletid, apper og kontakter som barnet har tilgang til.

  Sett opp sikre Google-søk

  Med Sikkert Søk-filter på Google kan du blokkere bort bilder som er upassende eller ikke barnevennlige fra Google-søkeresultatene dine. Sikkert Søk-filteret er ikke 100 % nøyaktig, men du unngår det meste av innhold som ikke er barnevennlig. Slik gjør du:

  Gå inn på Google.no > Velg Innstillinger under Søk-boksen > Innstillinger for søk > Kryss av for Slå på Sikkert Søk. Husk at innstillingene må endres for hver enkelt bruker hvis dere har flere nettlesere.

  Tilpass innholdet på streamingtjenester

  Det finnes mange nett-tv og streamingtjenester. Unge kan enkelt komme over programmer som ikke er egnet for dem. De vanligste streamingtjenestene, som Netflix og Youtube, har innstillinger for dette. Med appen YouTube Kids kan du selv bestemme hva barnet får se på. Her kan du gi tilgang til videoer og enkelte kanaler som er tilpasset barn. Du kan også skru av søkefunksjonen og bestemme hvor lenge barnet skal kunne bruke appen hver dag.  Les mer om barn og sikkerhet på nett.