• min side ikon Min side

Grønt kort

Skal du ha med deg bilen utenfor Skandinavia anbefaler vi at du har med deg Grønt kort. Dette gjelder både din egen bil, motorsykkel, firmabil eller leiebil.

I enkelte land må man ha et trafikkforsikringsbevis for å kunne dokumentere ansvarsforsikring. Dette gjelder hvis du er uheldig og kommer ut for et trafikkuhell. Grønt kort er et bevis på at kjøretøyet har gyldig ansvarsforsikring i Norge.

Ved å bestille Grønt kort får du et internasjonalt trafikkforsikringsbevis som gjelder i hele Europa, med unntak av Hviterussland og Russland. Selv om det ikke er påbudt i alle land, anbefaler vi alltid at du har med deg Grønt kort. 

Gjelder også tilhenger og campingvogn

Skal du kjøre med tilhenger eller campingvogn i for eksempel Tyskland må du sørge for å ha med Grønt kort for denne. Dette er fordi Tyskland har innført selvstendig ansvarsforsikring for tilhenger og campingvogn.

Se i hvilke land du må ha Grønt kort.

  Privatkunde

  Du kan enkelt bestille Grønt kort ved å logge deg inn på Min side. Vi anbefaler at du bestiller minst 2 uker før avreise.

   Bedriftskunde

   Send oss følgende informasjon til bedrift@codanforsikring.no, så sender vi deg grønt kort i posten:

   • Kundenavn
   • Avtalenummer
   • Bilens registreringsnummer
   • Organisasjonsnummer

   Vi utsteder kortet for den perioden forsikringen din gjelder. Forsikringen må være betalt. Husk også å bestille for eventuell tilhenger.