• min side ikon Min side
Codan er nå en del av Tryg Forsikring – Skandinavias største forsikringsselskap. Informasjonen om forsikringen nedenfor gjelder forsikring kjøpt i Codan før sammenslåing. Skal du kjøpe ny forsikring, gjelder Trygs vilkår. Kontakt oss, så hjelper vi deg

Bunadsforsikring

  Gode dekninger med vår bunadsforsikring

  Bunaden henger stort sett i skapet hjemme og brukes kun et par ganger i året. Likevel er det viktig å tenke på risikoen for skade når man bruker det fineste plagget man eier.

  Når du er i bryllup, konfirmasjon eller feirer 17. mai er det fort gjort å være uheldig. Skader som rift i skjorta, tapt sølv eller vin- og matsøl er ikke gøy. Det kan også bli dyrt å reparere uten forsikring.

  Mange blir kanskje overrasket over at slike skader ikke alltid er dekket av innbo- eller reiseforsikring. Bunaden din er som regel forsikret gjennom innboforsikring når den henger hjemme i skapet. Det er heller ikke alle reiseforsikringer som dekker skade på bunaden når du er utenfor hjemmet.

  Ikke la forrige fest ødelegge den neste

  For noen hundrelapper i året kan du sikre bunaden din. Bunadsforsikringen dekker nesten alle plutselige og uforutsette skader på bunaden og sølvet. Vi anbefaler at du tar bilder av bunaden med sølvet og sparer på kvitteringer eller takst. Dette gjør det enklere ved en eventuell skade.

  For å kjøpe bunadsforsikring må du samle flere forsikringer hos oss. Jo flere forsikringer du har, jo mer rabatt får du. Les mer om samlerabatt.

  Du kan kontakte oss på telefon 408 06 300 eller legge igjen ditt telefonnummer over. Vi vil da kontakte deg for et tilbud. Det skal lønne seg å samle forsikringene dine hos oss.

  Egenandel

  Egenandel på bunadsforsikring er 10 % av erstatningssummen, minimum 1 000 kr.

   Hva dekker bunadsforsikring?

   Dekket

   Tyveri av og fra bunaden

   Ja

   Tap av bunad eller sølv ved uhell

   Ja

   Gjelder i hele verden

   Ja

   Plutselig og uforutsette skader

   Ja

   Skade som skyldes slitasje, feil, råte og innsekt

   Nei

   Utleie og utlån

   Nei

   Bunad/sølv kjøpt i utlandet som ikke er deklarert

   Nei

   Fullstendige vilkår (PDF)