• min side ikon Min side

Pass på bagasjen din

  Unngå tyveri på flyplassen

  Pass godt på bagasjen når du er på reise. På steder med store folkemengder er det lett å miste oversikten. Det er profesjonelle tyver klar over.

  Skal du ut og fly bør du passe godt på

  Mobil i baklomma og åpne vesker er gavepakker for tyvene. kofferter og bager kanogså fort forsvinne om du ikke følger med. Skal du ut og fly bør du passe ekstra godt på i innsjekkingsområdet. Der samles mange mennesker og det kan bli kaotisk. Følg med på kofferten din når du står i køen, helt til den ligger på bagasjebåndet.

  Ansvar også etter sikkerhetskontrollen

  Sikkerhetskontrollen oppleves ofte litt stressende. Sjampo og krem skal puttes i den lille plastposen. PC, jakke og klokke skal tas av, før alle tingene sendes til gjennomlysning.

  Etter sikkerhetskontrollen setter du deg kanskje på en kafé, eller går innom toalettet før du går på flyet. Da er det lett å bli uoppmerksom. Plutselig har noen tatt bagasjen din, enten med vilje eller ved et uhell.

  Merk bagasjen godt

  Ta med deg alle eiendeler uansett hvor du går, om ingen kan passe på. Skal du på toalettet, ta med bagen helt inn. Sett aldri fra deg kofferten. Mange har like kofferter og bager, og ikke alle har uærlige hensikter. Husk derfor alltid å merke bagasjen med navn og telefonnummer. Slik øker sjansen for at bagasjen raskt kommer til rette.

   Flytog, buss, bane og bagasjebånd

   At kofferter og vesker forsvinner på toget, bussen, banen, eller til og med flytoget, er dessverre heller ikke uvanlig. På flytoget for eksempel er det forventet at du skal sette koffert og bager i bagasjehyllene. Da er det smart å sette seg slik at du kan holde et øye med tingene dine underveis.

   Merk også kofferten godt, og gjerne med noe som skiller seg ut. Også på bagasjebåndet er mye likt og din koffert kan lett forveksles med noen andres. Et spesielt bånd, en sløyfe eller et unikt klistremerke kan utgjøre en stor forskjell. Dessuten gjør du det lettere for flyselskapet å spore den opp hvis du har en god beskrivelse.

   Reiseforsikringen gjelder

   En helårs reiseforsikring dekker bagasjen din fra du går ut døra hjemme og til du er fremme. Selv en tur i butikken er dekket med denne. I tillegg får du blant annet erstatning ved forsinkelse, avbestilling og hjemtransport ved sykdom eller skade.

   Sammen med forsikringsbeviset følger det alltid med sikkerhetsforskrifter, som bør leses. Her fremkommer det at du som forsikringstaker har et ansvar for å holde tilsyn med eiendelene dine, og særlig passe på at du ikke glemmer igjen tingene dine på reisen. Det kan være greit å vite at erstatningssummen kan bli redusert eller i verste fall bortfalle, hvis du ikke har fulgt disse.

    Tipsene som sikrer bagasjen din

    • Aldri sett fra deg bagasjen din uten tilsyn.
    • Skriv navn og telefonnummer på både kofferten og håndbagasjen.
    • Bruk gjerne flere navnelapper i tilfelle en blir revet av.
    • Fest et unikt kjennemerke på bagasjen din, så andre ikke forveksler den med sin.
    • Bruk de små strekkode-klistremerkene i tillegg til bagasjelappen, så hjelper du laserstrålene til lettere å lese hvor bagasjen din skal sendes.
    • Ta av gamle bagasjelapper og strekkoder slik at systemet ikke blir forvirret og sender kofferten din til feil sted.

     Hvilken forsikring trenger du?

     Les mer, sjekk pris eller kjøp forsikring på nett.