• min side ikon Min side

7 tips til å velge riktig reiseforsikring

En reiseforsikring skal dekke plutselige og uforutsette skader, tyveri og hjelp ved sykdom når du er på reise eller ferie.

  Usikker på hvilken reiseforsikring du skal velge? Vi sammenligner helårs reiseforsikring med reiseforsikringen du får når du skaffer et kredittkort.

  1. Dekket selv når du er på butikken

  Den største forskjellen er at helårs reiseforsikringer gjelder hele døgnet. Fra du går ut døra hjemme, på små og store utflukter. Både tyveri og ulykker er altså dekket selv på en tur til butikken. Ulykkesforsikringen gjelder hele døgnet, også når du er hjemme.

  Reiseforsikring i kredittkort gjelder kun på enkeltreiser. Den gjelder vanligvis når reisen inkluderen en overnatting, og minst halvparten av transportkostnadene er betalt med kortet. Skal du på bilferie må minst halvparten av drivstoff, fergebillett og overnattinger betales med kortet for at forsikringen skal gjelde.

   

  2. Husk å sjekk summer og dekninger

  Det utbetales generelt lavere summer med kredittkortforsikringen. Antall dekninger er vanligvis færre. Helårs reiseforsikring har valgmuligheter med pluss-varianten som gir høyere erstatningssummer og ekstra dekning.

  Les mer om våre helårs reiseforsikringer

   

  3. Ingen egenandel på helårs reiseforsikring

  En helårs reiseforsikring koster fra ca. 1500 kroner for enkeltperson og opp til ca. 2400 kroner for familier. I kredittkortet er reiseforsikringen inkludert.

  Selv om reiseforsikringen i kredittkortet er inkludert må du ofte betale årsgebyr. Ved et skadeoppgjør må du betale egenandel på mellom 500 og 1000 kroner per skadetilfelle. Det slipper du med en helårs reiseforsikring.

   

  4. Avbestilling alltid inkludert

  For å få dekket avbestilt reise må du ha gyldig forsikring før du kjøper reisen. Med helårs reiseforsikring dekkes dette siden den er gyldig hele året.

  Du får tilbake reisekostnader ved akutt sykdom eller ulykkesskade attestert av lege. Avbestilling gjelder også om du ikke kan reise grunnet dødsfall eller skade på egen bolig. Med reiseforsikring trenger du ikke kjøpe ekstra avbestillingsforsikring fra flyselskapet.

  For kredittkort må minst halvparten av transport- og oppholdskostnader være betalt med kortet for at forsikringen skal gjelde.

  5. Hele familien er dekket

  Helårsforsikring for familie gjelder ektefelle, samboer og barn opptil 20 år på samme folkeregistrerte adresse. Den gjelder for barn, enten de er felles, «mine» eller «dine». Fast bostedsadresse må være i Norge. Codans Reiseforsikring Pluss inkluderer i tillegg barnebarn og oldebarn.

  Betaler du reisen med kredittkort dekker reiseforsikringen vanligvis inntil 3 andre medreisende. Det er viktig å passe på at du ikke kjøper vennereiser utover disse.

   

  6. Øvre aldersgrense for ulykkesdekning

  I begge reiseforsikringene gjelder en øvre aldersgrense for ulykkesdekning. I reiseforsikringen på kredittkort reduseres summene. Selve dekningen bortfaller også etter man er fylt et visst antall år.

   

  7. Behandling i utlandet

  Innenfor EU/EØS og Sveits dekker Europeisk Helsetrygdekort utgifter for sykehus og lege. Europeisk helsetrygdekort bestiller du her. Det lønner seg likevel å ha reiseforsikring for mulighet til behandling hos privat helsevesen. Husk å ta med reiseforsikringskortet så du kan bevise at forsikringen din er gyldig.

  Syke eller skadde som bruker reiseforsikringen i kredittkortet får ofte problemer fordi de ikke har noe forsikringsbevis å vise frem.

   7 ting du kanskje ikke visste om reiseforsikring i kredittkort

   • Minst 50 % av transportkostnadene må betales med kortet for at forsikringen skal gjelde på turen
   • Du har ikke dekning hele tiden. Tur i butikken eller dagsreise til Sverige gjelder ikke
   • Forsikringen er ikke nødvendigvis gratis. Det er vanlig med egenandel ved skade, i tillegg til at kortet gjerne har et årsgebyr
   • Forsikringssummer er ofte lavere, dekninger mindre omfattende og reisens varighet kortere sammenlignet med helårs reiseforsikring
   • Forsikringen er sjelden mulig å utvide med antall døgn, økte summer og ekstra dekninger
   • Forsikringen gjelder for et begrenset antall personer, og oftere mer begrenset med tanke på alder
   • Det forekommer oftere problemer med å få behandling i utlandet fordi du ikke har noe fysisk reisebevis

   Sammenligningen er mellom Codan Forsikrings helårs Reiseforsikring Pluss og en vanlig reiseforsikring i et vilkårlig kredittkort. Vi gjør oppmerksom på at dekninger og vilkår i sistnevnte type forsikring kan variere.

    Finn riktig reiseforsikring

    Usikker på hvilken reiseforsikring du trenger? Velg mellom standard reiseforsikring eller vår beste reiseforsikring pluss. Du kan enkelt sjekke pris og bestille reiseforsikring på nett.