• min side ikon Min side

Slik fikser du steinsprutskaden

  Ikke vent med å reparere skaden

  Visste du at kulde kan forverre steinspruten? Spesielt i perioder med skiftende temperatur kan det oppstå spenninger i glasset. Hvis du for eksempel kjører over en dump, er det høyere risiko for at frontruten sprekker.

   Tre gode grunner til å reparere skaden fort

   Uhell kan skje når som helst. Det beste tipset for å unngå steinsprutskade er å holde god avstand til bilen foran deg. Oppdager du steinsprut på bilruten bør skaden repareres så raskt som mulig.

   • Det er kostnadsfritt. Med vår delkasko-, kasko- eller kasko pluss-forsikring, dekkes reparasjon av steinsprutskader av forsikringen. Dette vil ikke påvirke bonusen din.
   • Spar tid. En steinsprutskade repareres på under én time. Venter du for lenge må kanskje hele frontruten skiftes. Det koster deg både tid og penger.
   • Tydelige skader og steinsprut i synsfeltet på en frontrute vil føre til mangellapp ved periodisk kjøretøykontroll.

   Bruk teip som midlertidig løsning

   Frontruten består av to lag med glass og folie mellom lagene. Dersom det kommer fuktighet inn til folien er det vanskeligere å reparere ruten med godt resultat. Det kan også oppstå et grått felt i folien.

   Har du ikke mulighet til å fikse steinsprutskaden med en gang? Fest en gjennomsiktig teip over skaden. Hver gang du bruker vindusviskerene, vil skaden fylles med støv. Bruk av teip kan forhindre møkk og fuktighet.