• Handlekurv

 • Min side

Skiskader uten reiseforsikring kan koste en formue

  Det kan være overraskende dyrt å spare på reiseforsikringen. Har du ikke sørget for en god nok reiseforsikring, kan selv mindre uhell gjøre mer vondt enn selve skaden.

  En ambulanseflyvning hjem fra Alpene, kan alene koste 200 000 kroner. Og er du riktig uheldig på ski i USA, kommer du fort opp i 1 million kroner for å arrangere en ambulanseflyvning på egen hånd uten reiseforsikring.

   [TitleH1]

   Skader du deg i Alpene og må betale transport til et privat sykehus, undersøkelse av lege og kanskje innleggelse av egen lommebok, blir det fort veldig dyrt.

   Dersom du i tillegg må ha transport hjem med fly, ekstra plass på flyet og ledsager med på reisen, flyr tusenlappene bokstavelig talt avgårde.

    [LinkModules]
   [Webform]

   [TitleH1]

   Den vanligste kneskaden kan gi alvorlige smerter uten forsikring

   Vår samarbeidspartner, SOS International, har inngående kjennskap til hva det koster med behandling på private sykehus, hjemtransport i fly med plass til brukne bein, ledsagelse av lege og ambulanseflyvninger ved ulike steder i Alpene.

   Har du ikke reiseforsikring som dekker denne typen skiturer, kan en knevridning i Østerrike fort koste deg 86 000 kroner, og det er uten helikopterredning, som du gjerne må betale 40 000 kroner for i tillegg. Se illustrasjon under.

   Skiskader, sesong 2015-16: www.sos.eu

    [LinkModules]
   [Webform]

   [TitleH1]

   Det blå kortet er ikke tilstrekkelig i Alpene

   Husk alltid å ha med deg Europeisk helsetrygdekort på ferie i Europa, men vær klar over at kortet kun dekker lege eller sykehus som er tilknyttet den offentlige sykeforsikringen i landet.

   På skiferie høyt oppe i Alpene er det derimot vanlig at pasientene fraktes til private sykehus. Det er fordi redningsmennene ved alpinanleggene har et nært samarbeid med de lokale private sykehusene, og fordi det ofte er veldig langt til nærmeste offentlige sykehus.

   Dessuten må du huske på at det blå kortet ikke dekker transport hjem. Her er det kun en reiseforsikring som kan hjelpe.

    [LinkModules]
   [Webform]

   [TitleH1]

   Flest skiskader i Østerrike

   Her er topp fem over land hvor SOS International har hjulpet flest nordmenn med skiskader i sesongen 2015-16:

   1. Østerrike: 42,6%
   2. Frankrike: 11,6%
   3. Sveits: 8,8%
   4. Italia: 7,9%
   5. USA: 6,5%

   Kilde: SOS International, www.sos.eu

    [LinkModules]
   [Webform]

   Aktuelle reiseforsikringer

   Du kan velge mellom Reise Standard og Reise Pluss.

   På skiferie i Alpene anbefaler vi imidlertid Reise Pluss, som gir deg de beste dekningene og største erstatningssummene.