• min side ikon Min side

Høysesong for reiser til Thailand

  Frister det med sol og varme i vinter?

  En av de mest populære reisedestinasjonene for Nordmenn i vinterhalvåret er Thailand.

  Den beste tiden å reise til Thailand på er fra november til februar. Da unngår du regnsesongen og temperaturen er på behagelige 30 °C. Heldigvis går de aller fleste reisene trygt for seg, uten spesielle problemer, ifølge Utenriksdepartementets reiseråd.

  Ta hensyn til typiske sykdommer

  Når du skal på reise bør du ta hensyn til de vanligste sykdommene i landet du skal reise til. Ifølge SOS International, Codans samarbeidspartner på medisinsk hjelp i utlandet er disse infeksjonssykdommer og personskader, men «reisemage» og myggbårne sykdommer er også veldig utbredt. Derfor har vi samlet noen gode tips for hvordan du best kan unngå disse.

  Gode råd mot «reisemage»

  Reisemage er en av de vanligste diagnosene. Reisemage kan komme av bakterier i maten og i vannet eller fra dine egne hender.

  Husk derfor på disse fire tipsene når du er på tur:

  • Husk å vask hender før måltider
  • Mat fra gaten bør være rykende varm og tilberedes mens du følger med.
  • Vurder alltid om du synes at hygienen ser ok ut på restauranter og kafeer.
  • Reager raskt på oppkast og diaré og kontakt SOS International sin alarmsentral +45 701 05 050 (om du er Codan kunde) slik at du kan komme i kontakt med en lege og få behandling snarest mulig.

  Gode råd mot myggbårne sykdommer

  Myggbårne sykdommer er sykdommer som spres til mennesker via mygg. Det er viktig å tenke på følgende, både før og under reisen slik at du er forberedt.

  • Få råd av legen din om vaksinasjon i god tid før avreise.
  • Bruk myggspray og -krem på bar hud – husk også utsatte steder som nakken og anklene. Spray sokker og hårkanter.
  • Ha på klær som dekker mest mulig av kroppen, gjerne løstsittende. Mygg stikker gjennom tynne plagg.
  • Sov under myggnett, i rom med airconditioning og lukk dører og vinduer.
  • Vær forsiktig utendørs når myggen er mest aktiv: På dagtid for f.eks. dengue og zika, og skumringen og natten for malaria.

   Aktuelt

   Generelle råd før reisen

   Det er fort gjort å glemme viktige ting når du skal på ferie. Selv ting som virker opplagte kan plutselig gå i glemmeboken. Vi har satt opp en huskeliste med det vi mener er det aller viktigste for at ferien skal få en god start. 
   Les våre 7 gode råd før reisen.   Finn riktig reiseforsikring

   Usikker på hvilken reiseforsikring du trenger? Velg mellom standard reiseforsikring eller vår beste forsikring, Reise Pluss. Du kan enkelt sjekke pris og bestille reiseforsikring på nett.
   Les om våre reiseforsikringer