• Handlekurv

 • Min side

7 gode råd før reisen

  Dette bør du huske på når du skal på ferie

  Har du med store verdier når du er ute og reiser? Nordmenn reiser mer enn noen gang, og mange har med iPad, kamera og laptop i bagasjen, uansett om det er jobb- eller ferietur. Vi oppfordrer deg til å ta med deg færre ting – for bedre kontroll, og for å redusere faren for tyveri.

  1. Gyldig pass og vaksinekort

  Sørg for å ha med gyldig pass og andre reisedokumenter til hele familien. Husk at noen land krever at passet er gyldig i tre til seks måneder etter forventet hjemreise. Ta nødvendige vaksiner for destinasjonen du skal til og husk vaksinekort. Landets ambassade kan gi nærmere informasjon. Eventuelt kan du forhøre deg med din lege, helsesenter eller Folkehelseinstituttet.

  2. Visum og engelsk bekreftelse på reiseforsikring

  Husk at noen land krever visum. Skal du til Russland eller Cuba må du i visumsøknaden vise til gyldig reiseforsikring. Du trenger da å kontakte forsikringsselskapet ditt og be om en engelsk bekreftelse på reiseforsikringen. Husk å vær ute i god tid!

  3. Hva gjør du hvis du blir syk på reise?

  Hvis du eller noen i din familie blir syke på reisen, må du kontakte vår alarmsentral SOS International, for råd og veiledning. Lagre deres telefonnummer +45 70 10 50 50, slik at du har dette tilgjengelig hvis noe skulle skje.

  4. Helsetrygdkort

  Skal du til et EØS-land anbefaler vi at du tar med Europeisk helsetrygdkort, som gir deg rett til nødvendig legebehandling i et annet EØS-land, på lik linje med landets innbyggere. Du bestiller Helsetrygdkort gratis på helsenorge.no. Selv om du har med Helsetrygdkort anbefaler vi å ha reiseforsikring. Helsetrygdkortet gjelder kun behandling hos offentlig helsevesen, og dekker ikke hjemtransport til Norge ved sykdom eller skade.

  5. Ikke ha med store verdier

  Unngå å ta med din dyreste klokke eller smykke og ha med minst mulig kontanter på reise og sørg for gyldig kredittkort.

  6. Pass deg for tyver, borte og hjemme

  Gjør deg kjent med stedet du skal til. Er det et sted hvor lommetyverier forekommer ofte? Sørg for å vite hvor du skal henvende deg om uhellet er ute. Omadresser posten din og få gjerne noen venner eller naboer til å stikke innom for å passe på.

  7. Husk reiseforsikring!

  Sørg for at din forsikring gjelder i det landet du besøker og i tilstrekkelig tid. Blir du syk kan det fort bli dyrt, spesielt i land med privat ordning som USA, eller i land i økonomisk krise. Da hjelper det lite med helsekort.
  Husk å ta med forsikringsbeviset ditt som dokumentasjon på at du har reiseforsikring.

   Skal du på bilferie?

   • Tilpass farten til den øvrige trafikkens tempo. God flyt i trafikken senker faren for ulykker. Ta gjerne bremseprøver for å kjenne etter hvordan bilen oppfører seg når du svinger.
   • Hold god avstand til bilen foran. 3-sekundersregelen fungerer godt på sommerføre, men på vinteren bør du holde større avstand.
   • Sørg for at du har nok drivstoff. Skal du kjøre et sted hvor du er langt fra hjelp i bør du sørge for at du har full tank.
   • Ikke bruk mobilen når du kjører! Skjer det noe uventet i trafikken er sjansen stor for at du ikke rekker å reagere når oppmerksomheten er på feil sted.

   Husk at om du har behov for hjelp, eller har spørsmål om forsikringen din, er vi tilgjengelige med døgnåpen skadeservice. Nødvendig kontaktinformasjon finner du her.

    Hva dekker reiseforsikringen?

    Forsikringen gjelder både ferie-, fritids- og tjenestereiser i hele verden.

    Enten sommerferien går til Europa eller lenger vekk, er du sikret dekning for sykehusutgifter og hjemtransport om uhellet skulle være ute. Og du får erstatning dersom bagasjen skulle komme forsinket fram på utreisen.

    Du kan velge å forsikre deg selv eller hele din familie, som gjelder ektefelle eller samboer og barn til og med 20 år – enten de er felles, ”dine” eller ”mine” barn.