• min side ikon Min side

Norgesferie og reiseforsikring, hva dekkes?

  Reiseforsikringen gjelder som vanlig

  Norgesferie planlegges som aldri før. Selv om du skal feriere i Norge, er det like viktig med reiseforsikring. Som en del av ferieplanleggingen, sjekk reiseforsikringen din før du reiser bort.

  Mange tenker at det ikke er så viktig med reiseforsikring når man bare skal være i Norge. Dagstur i nærområdet, by-ferie eller telttur i fjellheimen? Uansett hvor du legger ferieplanene dine, er det viktig med en god reiseforsikring.

  Husk at du alltid må ha reiseforsikring på plass før du reiser på ferie. For at reiseforsikringen skal dekke avbestilling, må reiseforsikringen være gyldig før du kjøper reisen.

  Flere typer reiseforsikringer

  Når du har en helårs reiseforsikring, er du i praksis dekket fra du går ut døren hjemme. En reiseforsikring dekker plutselige og uforutsette skader, tyveri og hjelp ved sykdom når du er på reise. Mange har en helårs reiseforsikring, mens andre har reiseforsikring gjennom kredittkort.

  Det er viktig å være klar over forskjellene på disse to. Du er for eksempel ikke dekket når du er på butikken, med en reiseforsikring på kredittkort. Det er også forskjeller mellom vår standard og pluss forsikring.

  Tips til å velge riktig reiseforsikring.

   Dette dekker reiseforsikringen din

   Vi forbinder ofte reiseforsikring med høye kostnader ved sykdom i utlandet. I Norge har vi offentlige sykehus og et godt helsevesen hvis noe skulle gå galt. Så da lurer du kanskje på hvorfor du trenger reiseforsikring når du ferierer i Norge?

   Husk at en helårs reiseforsikring ikke bare forsikrer deg på ferie, men også i hverdagen. Reiseforsikringen er også alene om noen dekninger, som ikke er dekket av for eksempel innboforsikringen din.

   Tyveri

   Hvis du er hjemme, dekker selvsagt innboforsikringen din tyveri fra hjemmet. Mange ønsker kanskje å dra på telttur i marka eller fjellheimen. Hvis du har en god reiseforsikring på plass, er du dekket også på disse turene. Men husk, verdisaker skal aldri ligge verken synlig eller ulåst. Pass særlig på dette ved fornøyelsesparker eller andre store ferieattraksjoner.

   Har du dyrt sportsutstyr liggende i teltet, kan du risikere at dette ikke dekkes. Du skal heller aldri pakke verdisaker i innsjekket bagasje. Større verdisaker du tar med på reise bør ha egen verdisakforsikring. Les mer om vår verdisakforsikring.

   Avbestillinger

   I Norge kan vi ikke garantere strålende sol. Vi kan heller ikke forsikre deg mot dårlig vær på ferie. Avbestilling av reise eller opphold dekkes ved sykdom og ulykke. Kontakt reisearrangør, flyselskap, hotell, leiebilfirma eller andre du har forhåndsbetalt til først. Det du ikke får igjen fra de, dekker vi så lenge reiseforsikringen din er i orden.
   For reiser i forbindelse med Korona, les her.

   Forsinkelser

   Det kan være flere grunner for at forsinkelser oppstår. Noen ganger er det ikke din feil at for eksempel toget eller bussen til flyplassen blir forsinket. Hvis du blir uforskyldt forsinket til planlagt reise, dekkes dokumenterte merutgifter. Slike tilfeller kan være vær eller tekniske feil ved offentlig transport, eller ulykker som krever berging.

   Skulle du være så uheldig at avgangen din blir forsinket, er du også dekket av reiseforsikringen. Hvis forsinkelsen gjør at du ikke kan reise videre før neste dag, dekkes utgifter til overnatting. Dersom bagasjen din blir forsinket mer enn 4 timer, dekkes klær og toalettsaker til den kommer frem. Dette må bekreftes av reiseselskapet.

   Dekninger for forsinkelser gjelder uavhengig om du reiser med tog, buss eller fly. Husk alltid dokumentasjon om du blir utsatt for forsinkelser.

   Sykdom på reise

   Selv om du oppholder deg i Norge, kan du fortsatt bli syk på ferie. Da er det godt å ha en god reiseforsikring. Skulle du bli alvorlig syk eller skadet på ferie, dekkes syketransport til behandling eller hjemreise. Hvis du trenger hjelp, dekkes også reise og opphold for inntil to familiemedlemmer.

   Har du en kronisk sykdom eller skade, er det ikke sikkert du har rett på de samme dekningene. Ta kontakt med forsikringsselskapet og legen din dersom du er usikker på om du bør reise. Hvis ikke kan det bli kostbart.

   Ulykkesforsikring

   Er du en av de som skal på en aktiv ferie? Da er det godt at ulykkesforsikring er inkludert i din reiseforsikring. Ulykkesforsikringen dekker ulykker både i og utenfor hjemmet. Forsikringen dekker behandlingsutgifter, eller om du blir invalid eller dør. For å være enda bedre dekket og få høyere erstatningssum, kan du kjøpe en ekstra ulykkesforsikring. Driver du med risikosport som strikkhopping eller fallskjerm, dekkes ikke dette av ulykkesforsikringen.

   Norsk familieøkonomi har også laget en sammenligning over hva de ulike forsikringsselskaper dekker.

    Slik melder du en sak

    Jo mer dokumentasjon du har, jo enklere blir det for oss å behandle saken din.

     Hvilken reiseforsikring trenger du?

     Vi tilbyr standard og pluss reiseforsikring, både for deg som ønsker reiseforsikring alene og til familien.