• min side ikon Min side

Leiebilforsikring i utlandet

  Slik får du en god start på ferien

  Har du opplevd å stå ved leiebilselskapets skranke og bli presset til å kjøpe dyre tilleggsforsikringer? I såfall er du ikke alene. Mange får en dårlig start på ferien i møte med forsikringsselgeren hos utleieselskapet. Sjekk våre råd om hvordan du unngå dette.

  Disse forsikringene må du ha

  Tre forsikringer er obligatoriske når du leier bil til ferien. Det er ansvarsforsikring, kaskoforsikring og biltyveriforsikring. Sjekk at disse er med i avtalen når du booker leiebil på nettet eller telefonen. Ønsker du å kjøpe tilleggsforsikringer, lønner det seg som oftest å betale dem på forhånd og ikke når du henter bilen.

  I USA er det mulig å leie bil uten noen forsikringer. Det er fordi bilforsikringer følger bilisten og ikke bilen. Mange er derfor ferdigforsikret før de leier bilen. For nordmenn derimot, gjelder ikke dette. Sjekk derfor at du får med deg forsikringene du trenger når du bestiller bilen.

  Se hvilke forsikringer du trenger – og ikke trenger i vår guide

  Derfor bør du ha en utvidet reiseforsikring

  Når du leier bil i utlandet bør du ha en utvidet reiseforsikring med leiebildekning. Med vår Reise Pluss får du dekket egenandelen inntil 20 000 kroner per skadetilfelle om du skulle få en skade på bilen. Med 20 000 kroner i egenandelsforsikring er du sikret i de aller fleste skadetilfellene, og kan styre unna dyre tilleggsforsikringer som leiebilselskapet gjerne vil selge deg.

  Har du bare standard reiseforsikring anbefaler vi at du oppgrader til Reise Pluss. Det koster deg bare noen få hundrelapper ekstra i året, og er langt billigere enn å kjøpe egenandelsforsikringen hos leiebilselskapet.

  Unngå unødvendige tilleggs- og dobbeltforsikringer

  Listen over mulige tilleggsforsikringer du kan kjøpe hos leiebilselskapene er lang. Med Reise Pluss kan du takke nei til de aller fleste. Vær likevel klar over at det er forskjell på Europa og USA, for eksempel. Det er heller ikke uvanlig med kombinasjoner eller forsikringspakker. Sjekk derfor alltid hva disse inneholder før du kjøper dem, for flere av dem har du allerede bedre dekning for i reiseforsikringen din.

  Ta høyde for depositum uansett

  Mange leiebilselskaper vil kreve et depositum ved henting, lik verdien av full tank og eventuelle ekstratjenester som barnesete og GPS, for eksempel. Beløpet blir sperret på kortet ditt ved henting og først frigitt etter at du har levert bilen tilbake. Har du ikke egenandelsforsikring blir det i tillegg satt av et depositum for eventuelle skader på bilen, og da kan beløpet bli veldig stort. Kan du dokumentere at du har egenandelsdekning i reiseforsikringen din, kan du muligens slippe unna med et lavere depositum.

  Dette skjer hvis du får en skade på leiebilen

  Har du fått en skade på leiebilen vil utleieselskapet sende deg regning. Den kommer ofte etter hjemkomst, eller du kan få den med deg når du leverer bilen.

  Har du Reise Pluss får du dekket egenandelen. Vi anbefaler at du tar kontakt med skadeavdelingen hos oss og registrerer skaden. Dermed er det bare å sende inn leiekontrakten og fakturaen du har fått når du kommer hjem, så sørger vi for å gjennomføre skadeoppgjøret mot leiebilselskapet.

   5 tips for en god leiebil-opplevelse

   • Sjekk reiseforsikringen din. Har du ikke egenandelsforsikring, vurdér oppgradering
   • Sørg for å få med forsikringene du må ha og eventuelle tilleggsforsikringer du ønsker når du leier bilen på nett
   • Vær godt forberedt og behold roen når du henter bilen. Takk høflig og bestemt nei til forsikringer du ikke trenger
   • Sjekk at prisen stemmer og at du har forstått avtalen før du underskriver kontrakten
   • Ta bilder av bilen både når du henter den og når du leverer, gjerne med en representant fra leiebilselskapet til stede

    Finn reiseforsikringen som passer deg

    Les mer om reiseforsikring både med og uten egenandelsdekning for leiebil.