• Handlekurv

 • Min side

Forebygg innbrudd

  Ingen forsikring dekker ubehaget som følger med et innbrudd. Med noen enkle grep kan du redusere sjansen for tyveri.

  • Monter FG-godkjent lås i ytterdører og gjerne i de vinduene som nås fra bakken
  • Husk å låse alle dører og lukke alle vinduer når du ikke er hjemme
  • Bor du i leilighet? Da kan en sikkerhetsdør være bra
  • Bor du i hus? Unngå busker og trær ved dører og vinduer som tyven kan gjemme seg bak, for å ta seg usett inn i huset. Belysning med bevegelsessensor er også bra
  • Innstaller alarm som kobles til en alarmsentral, husk å skru den på når du drar på ferie. Dagens innbruddslarm kan bygges på til å også varsle om brann og lekkasje. Alarmen skal helst ha en utvendig sirene
  • Allier deg med en nabo som kan se etter boligen, og ta inn posten for deg når du er bortreist, alternativt stopp posten når du er på reise
  • La huset se bebodd ut når du er på ferie, la det for eksempel stå litt rot på kjøkkenbenken og få noen til å klippe plenen
  • Viderekoble fasttelefon til mobilen din
  • Ikke fortell om dine ferieplaner på Facebook, Instagram, Twitter eller andre sosiale medier. Innbruddstyven kan benytte seg av tipset.

  Om du kommer hjem fra ferie og oppdager at du har hatt innbrudd hjemme, gjør du dette: Ikke rør noe, men ring politiet med en gang. Deretter kontakter du ditt forsikringsselskap.

   Gode naboer kan minske faren for innbrudd

   De vanligeste tiltakene for å forhindre innbrudd er å installere godkjente låser i dører, vinduslås, sikkerhetsdør og alarm. Men den absolutt beste beskyttelsen mot innbrudd – som dessuten er gratis – er oppmerksomme naboer.

   Gode naboer er ekstremt god sikring mot innbrudd. Naboer følger med og vet hva som skjer og hvem som hører hjemme – og ikke hører hjemme – i nabolaget.

   Om du har en god relasjon med naboene, kommer de sannsynligvis til å reagere og agere på ting som er unormalt med leiligheten eller huset ditt. Meld fra til hverandre når man reiser bort, så naboene kan være ekstra oppmerksomme. Og allier deg med en nabo som kan ta inn posten for deg når du er bortreist.

    [TitleH1]

    Sosiale medier et verktøy for innbruddstyver

    Mange vil dele sine ferieopplevelser ved å legge ut bilder på Facebook eller Instagram. Men du bør være klar over at innbruddstyver også benytter sosiale medier – av en helt annen grunn.

    Innbruddstyvene har blitt mer sofistikerte, og mange benytter i dag kilder som sosiale medier når de velger ut et innbruddsobjekt. Via Facebook og andre sosiale medier kan tyven få informasjon om ditt liv; hvordan ditt hjem ser ut, hva slags ting du har, når du reiser på ferie, hva slags bil du kjører, om du bor alene eller har familie, osv.

    Ett tips er å legge ut tekst og bilder først når du er tilbake fra ferien. Kanskje ikke like morsomt, men helt klart sikrere!

    Innen utenlandsreisen velger mange å ”sjekke inn” på den terminalen de flyr fra. Om du ”sjekker inn” på en flyterminal får både dine venner og tyvene vite at du er på vei utenlands. Siden en ”innsjekking” i sosiale medier alltid gjøres i nåtid kan tyven få vite akkurat når du starter din utenlandsreise – og regne ut ca hvor lenge ditt hus vil stå tomt.

     [LinkModules]
    [Webform]

    Sov godt med boligalarm og forsikring

    Innbrudd kan være en traumatisk opplevelse for mange. De fleste som bestiller alarm, gjør det først etter at de har gjort dyrekjøpte erfaringer med et innbrudd i hjemmet.

    Få spesialpris på brann- og innbruddsalarm fra Falck

    Skadeforebygging er smart, men ikke glem å ha forsikringen på plass.