• min side ikon Min side

Hvilken forsikringstype bør du velge til din bil?

Delkasko, kasko, eller kasko pluss – hva skal du velge? Her er rådene du burde følge.

  Er du usikker på hvilken forsikringstype du bør velge til bilen din? Det kan være lurt å tenke på mer enn kun verdien på bilen, og vurdere ut ifra risiko og økonomi. Målet for de fleste er å forsikre bilen sin mot det meste, uten at det skal koste for mye.

  - Spørsmålet om riktig forsikring er ikke helt enkelt da det avhenger veldig mye av situasjonen og type bil. Noen biler holder seg godt, og har dermed høyere verdi – selv når de begynner å bli gamle. Det handler også om hva kunden selv kan ha «råd til å tape» ved å velge bort kasko, sier Roy Furulund, Chief Underwriter i Codan forsikring.  Velge bilforsikring? Tenk på dette:

 • Klarer du deg uten bil om den må på verksted, eller har du behov for leiebil?
 • Hvilke konsekvenser har det for deg som kunde om du må betale fra egen lomme for å bytte frontrute?
 • Hva gjør du dersom bilen stopper, og du ikke har dekning for veihjelp?
 • Har du kostbart ekstrautstyr?
  • Du kan velge mellom fire ulike forsikringstyper

   Ansvarsforsikring

   Ansvarsforsikring er en billig bilforsikring som passer for deg som har en eldre bil med lav verdi. Forsikringen er lovpålagt for alle som eier et motorkjøretøy i Norge, og forsikringen dekker skade på personer, andres kjøretøy, bygninger og gjenstander.

    Delkasko

    Delkasko er en rimelig bilforsikring som dekker enkelte skader på bilen. Forsikringen dekker ikke like mye som full kasko, og passer derfor bedre til deg som har en litt eldre bil, eller en bil med lav verdi. Forsikringen dekker blant annet brann, veihjelp, glasskade og lynnedslag.

     Kasko

     Kasko er bilforsikringen som dekker skade på bil som følge av ytre påvirkning. Forsikringen passer til deg som har en nyere bil, eller en bil av høy verdi. Forsikringen dekker kollisjon, utforkjøring, velt og andre uforutsette skader som følge av ytre påvirkning, i tillegg til det som dekkes under delkasko. Med kasko er det mulig å velge leiebil etter skade.

      Kasko Pluss

      Kasko Pluss er gjerne førstevalget for deg som har ny eller dyr bil, og er avhengig av bilen i hverdagen. Dette gjelder for deg som enten leaser eller eier bil. I tillegg til å få dekket alt som inngår under kasko, får du i tillegg dekket blant annet maskinskade, leiebilpluss (dekning for tilsvarende bilklasse, under hele reparasjonstiden), i tillegg til utvidet utstyrs- og bagasjedekning. Utvidet totalskadegaranti er en av de viktigste dekningene i pluss.

       Bilforsikringen du bør velge

       Dersom du har råd til å erstatte bilen om den skulle bli skadet, vil det kunne være gunstig å velge delkasko eller ansvar. De færreste gjør det om de har en ny eller dyr bil.

       De som kan droppe kasko, er unge bilførere med eldre biler og lav bonus. Dette gjelder biler med lav verdi, da kan det være anbefalt å gå for delkasko. Dersom du er avhengig av bilen i det daglige, og ikke har råd til å erstatte en bil som er totalskadet, vil det være gunstig å vurdere kasko.