• min side ikon Min side

Husk innboforsikring når du leier

  Innboforsikring ved leie

  Leier du din første leilighet, er student eller bor på hybel, bør du ha en egen innboforsikring. Er du student og flytter hjemmefra, er du dekket av dine foreldres innboforsikring så lenge du ikke melder flytting til folkeregisteret.

  Da er du dekket for inntil to år på dine foreldres innboforsikring. Hvis du melder flytting bør du ha din egen innboforsikring.

  Hva inngår i innboforsikringen?

  Med Innbo menes alle de løse tingene som hører til et hjem og som ikke er fastmontert. Det er typiske gjenstander som møbler, inventar, sportsutstyr, klær, sykkel og bruks- og pyntegjenstander. Det betyr at fastmonterte ting som for eksempel kjøkken – eller baderoms innredning vil være dekket av bygningens forsikring. En god huskeregel er at innboet ditt er gjerne det som blir med på flyttelasset.

  Utleier og leietaker

  Utleier og leietaker må ha hver sin innboforsikring for å være dekket. Det er nemlig slik at du som leietaker ikke anses som fast medlem av en husstand. Man er derfor ikke dekket av utleiers innboforsikring. Leier du en leilighet som er helt eller delvis møblert? Da er det utleier selv som må sørge for å ha en egen innboforsikring som dekker sitt inventar.

  Selve bygningen og det fastmonterte i leiligheten skal dekkes av utleiers husforsikring eller felles bygningsforsikring i sameiet/borettslaget.

   Velg beste innboforsikring for deg

   Du eier ofte mer enn du tror. Om alle tingene dine blir tapt vil det koste mye å kjøpe alt på nytt. En innboforsikring vil hjelpe deg med alt fra skader på tingene dine ved brann- og vannskader til tyveri av ting fra bod og leilighet.

   Vi tilbyr to ulike dekninger for innboforsikring. Med Innbo Standard er du dekket for de mest nødvendige skader på tingene dine. Mens Innbo Pluss er for deg som trenger å være ekstra godt sikret. Du får dekket det samme som Innbo Standard. I tillegg får du høyere forsikringssum på enkelte skader og får dekker flere typer skader som kan skje i boligen.

   Sammenlign Innbo Standard og Innbo Pluss.

   Du velger selv hvor mye innboet ditt skal forsikres for

   Det er opptil deg selv å bestemme verdien på innboet ditt. Det er nemlig denne verdien du vil få erstatning ut fra ved en skade. Et godt råd er å ta seg tid til å se over og lage en liste. Prøv så godt det lar seg gjøre å beregne verdien på det du eier.

   Å ta bilder og video kan være et smart tips slik at du i ettertid har det dokumentert. Det finnes flere gode kalkulatorer som hjelper deg med regnestykket. Du kan vurdere standard og mengde på innboet ditt gjennom Finans Norge sin innbokalkulator.

   Uflaksforsikring

   Det kan være greit å vite at en standard innboforsikring ikke dekker alle typer uhell. Som for eksempel at TV-en eller PC-en går i gulvet og ødelegges. For å få dekket dette trenger du Innbo Pluss som har utvidet uflaksforsikring. En ekstra trygghet om du skulle oppleve en skade, både i og utenfor hjemmet.

   Med Innbo Pluss er du også dekket for skader eller tyveri under flytting. Skulle du være uheldig å miste eller ødelegge nøklene er du også dekket for kostnader ved tap.

    Aktuelle forsikringer

    Se dekninger og sammenlign Innbo Standard og Innbo Pluss.