• min side ikon Min side

Husk dette før du reiser på ferie

  Unngå overraskelser etter ferien

  Sommerferien nærmer seg, og for mange har den allerede startet. Noen tar langturer med bobil, mens andre en helg på hytta. Uansett hvor du skal i ferien er det viktig å tenke på et par ting før du reiser fra hjemmet.

  Både tyveri, vann- og brannskader er skader du helst vil unngå, men som dessverre ofte oppstår når du er bortreist. Husk derfor å sjekke at du har riktige forsikringer, og ta forholdsregler før du reiser bort.

  Tyveri

  Det finnes enkle grep for å unngå tyveri, uavhengig om du skal på dagstur eller på langtur. Husk alltid å lukke vinduer og låse dører når du ikke er hjemme. Hvis du har en utvendig stige, bør du låse fast denne når den ikke er i bruk.

  Hvis naboen er hjemme, be de hente posten din og bruke din søppeldunk. Gjerne la det stå igjen en kaffekopp eller to på kjøkkenbenken sammen med avisen. Det er fint at det ser ut som du er hjemme. Vil du være ekstra sikker? Monter en ekstra lås på døren, eller installer timer på lys inne.

  Har du dyre verdisaker? Et dyrt kamera eller dyre smykker har stor verdi for tyver. Ta bilde av dem og ikke la de ligge synlige. Ting du er ekstra redd for eller har store verdier, burde ha en egen verdisakforsikring. Les om vår verdisakforsikring.

  Alarm

  Visste du at det er reduksjon i egenandel dersom tyverialarm er koblet til alarmsentral som varsler om skaden? Vil du være ekstra godt dekket anbefaler vi å montere alarm. Husk sensor i andre etasje også.
  Få tilbud på alarm.  Vann- og brannskader

  I tillegg til å forebygge tyveri er det lurt å forebygge vann- og brannskader i hjemmet ditt. Det er lett å glemme, og når uhellet skjer er det både kostbart og trist. Sjekk at alle ladere ikke er i bruk eller i kontakten når du er borte. Vaskemaskin og tørketrommel bør også kun være i bruk når du er hjemme.

  Hvis du skal være borte i en lengre periode bør du slå av stoppekranen vaske- og oppvaskmaskin. Dette gjelder også når du er borte fra hytta i mer enn tre dager. Dersom du har mulighet kan det være lurt å montere lekkasjestopper på væskeførende apparater.

  Gode rutiner for rens av alle typer sluk er også lurt. Dette gjelder både innvendige og utvendige, inkludert takrenner, taksluk og nedløp. Husk at arbeid som gjelder el og rør skal gjøres av autoriserte håndverkere.

  Forebygg brannskader.
  Forebygg vannskader.

   Hvilken forsikring trenger du?

   Les mer, sjekk pris eller kjøp forsikring på nett.