• min side ikon Min side

Tid for dekkskift

  Tenk sikkerhet først

  Som bilfører er du selv ansvarlig for at dekkene gir deg et godt nok veigrep. Uansett føre skal du ha kontroll over bilen og klare å stoppe i tide.


  Regler for vinterdekk

  Fra 1. november til første mandag etter 2. påskedag er det tillatt å bruke piggdekk. Unntaket er Nordland, Troms og Finnmark, hvor piggdekk-sesongen er fra 16. oktober til 1. mai. Har du piggfrie vinterdekk er det ingen frist, men du bør sette dem på i god tid før snøen kommer.

  Det er lov å bruke piggdekk utenom piggdekkperioden hvis du vurderer det som nødvendig for å kunne kjøre trygt. Sommerdekk har bedre veigrep på sommerføre og våt veibane enn det vinterdekk har. Gummien i vinterdekk er tilpasset minusgrader og holder seg myk når det er kaldt. Vinterdekk i sommerhalvåret er ikke å anbefale.

  Les om mønsterdybde, alder og lufttrykk.

   6 tips til dekkskift

   1. Bytt dekkene hvis de er slitte

   Mønsterdybden på sommerdekk skal være minst 1,6 millimeter, men av sikkerhetsmessige årsaker bør den være mer. Er mønsterdybden på vinterdekkene mindre enn 3 mm må du huske å bytte disse før vintersesongen starter.

   2. Sjekk dekkenes alder

   Dekkene får hardere gummi jo mer de brukes. Da blir de glatte og det er lettere å miste kontrollen. Sjekk alderen på siden av dekkene. Vurder bytte etter fire til fem års bruk.

   3. Kontroller lufttrykket

   Riktig lufttrykk i dekkene sparer deg ikke bare for drivstoff. Det påvirker også dekkets levetid og gir deg bedre kontakt med veien. Husk også å oppjustere lufttrykket hvis bilen er tungt lastet.

   4. Sikre bilen før du tar av hjulet

   Finn ut hvor bilens løftepunkter er før du begynner å jekke opp bilen. Pass på at bilen står på et flatt sted. Det er viktig at den er satt i gir og at håndbremsen er på før du begynner.

   5. Fest hjulmutrene godt

   Bruk et kors eller en momentnøkkel slik at du får dratt til hjulmutrene skikkelig. Husk også å sjekke om hjulmutrene fortsatt sitter godt etter at du har kjørt noen mil.

   6. Kontakt et verksted eller dekkforhandler om du ønsker hjelp

   En dekkforhandler kan skifte dekkene og oppbevare dem for sesongen. Skal du lagre dekkene selv? Stable de oppå hverandre eller henger dem opp hvor det er mørkt, tørt og svalt.

    Gode rabatter hos Dekk1

    Husk at du med din kundefordel alltid får gode rabatter på dekkhotell og utstyr til bilen hos Dekk1.