• Handlekurv

 • Min side

Tid for dekkskift – tenk sikkerhet!

  Som bilfører er du selv ansvarlig for at dekkene gir deg et godt nok veigrep. Uansett føre skal du ha kontroll over bilen og klare å stoppe i tide. Dette bør du vite når du skal skifte dekk.

   Regler for vinterdekk

   Fra 1. november til første mandag etter 2. påskedag er det tillatt å bruke piggdekk. Unntaket er Nordland, Troms og Finnmark, hvor piggdekk-sesongen er fra 16. oktober til 1. mai.

   Har du piggfrie vinterdekk er det ingen frist, men du bør sette dem på i god tid før snøen kommer. Vinterdekk i sommerhalvåret er ikke å anbefale.

    Sikkerhet kommer alltid først

    Det er lov å bruke piggdekk utenom piggdekkperioden hvis du vurderer det som nødvendig for å kunne kjøre trygt.

    Sommerdekk har bedre veigrep på sommerføre og våt veibane enn det vinterdekk har, mens gummien i vinterdekk er tilpasset minusgrader og holder seg myk når det er kaldt.

     Tips når du skal skifte dekk

      • Bytt dekkene hvis de er slitte

     Mønsterdybden på sommerdekk skal være minst 1,6 millimeter, men av sikkerhetsmessige årsaker bør den være mer. Er mønsterdybden på vinterdekkene mindre enn 3 mm må du huske å bytte disse før vintersesongen starter.

     • Sjekk dekkenes alder

     Dekkene får hardere gummi jo mer de brukes. Da blir de glatte og det er lettere å miste kontrollen. Sjekk alderen på siden av dekkene. Vurder bytte etter fire til fem års bruk

       • Kontroller lufttrykket

     Riktig lufttrykk i dekkene sparer deg ikke bare for drivstoff, men påvirker også dekkets levetid og gir deg bedre kontakt med veien. Husk også å oppjustere lufttrykket hvis bilen er tungt lastet.

       • Sikre bilen før du tar av hjulet

     Finn ut hvor bilens løftepunkter er før du begynner å jekke opp bilen. Pass også på at bilen står på et flatt sted, er satt i gir og at håndbremsen er på før du begynner.

       • Fest hjulmutrene godt

     Bruk et kors eller en momentnøkkel slik at du får dratt til hjulmutrene skikkelig. Husk også å sjekke om hjulmutrene fortsatt sitter godt etter at du har kjørt noen mil.

       • Kontakt et verksted eller dekkforhandler om du ønsker hjelp

     En dekkforhandler kan skifte dekkene og oppbevare dem for sesongen. Lagrer du dekkene selv stabler du dem oppå hverandre eller henger dem opp et sted hvor det er mørkt, tørt og svalt.

     Se flere gode tips:

     Mer om mønsterdybde, alder og riktig lufttrykk

      Rabatt på dekkhotell og annet utstyr

      Som kunde hos oss får du rabatt på dekkhotell og utstyr til bilen hos Dekk1

      Les mer her