• min side ikon Min side

Ta brannsjekken i sommer

  Slik får du en brannsikker sommer

  I sommer er vi mye på farten, i skog og mark, langs veien og på sjøen. Ikke la uoppmerksomhet og manglende brannkunnskaper ødelegge ferien for deg og familien. Sjekk tipsene våre og vårt tilbud på brannutstyr, så er du bedre forberedt.

  Brannsikkerhet i hjemmet og på hytta

  I sommer kan bruken av hytte øke med opptil 40 prosent sammenlignet med normale år. Det vil kunne medføre stor belastning på det lokale brannvesenet, siden så mange som 15 000 hytter mangler slokkeutstyr. Husk at det er påbudt med røykvarsler og slokkeutstyr i både boliger og fritidsboliger i Norge.

  Slik forebygger du brann hjemme og på hytta

  Brannsikkerhet på camping

  Mange skal på ferie med bobil og campingvogn i sommer. Det betyr at det kan bli fullt på campingplassene og tett mellom vogner og telt. Avstand til naboene og hvordan du bruker ild, gass og elektrisitet, er avgjørende for brannsikkerheten.

  Slik camper du brannsikkert

  Brannsikkerhet på sjøen

  Det brenner mellom 250 og 300 fritidsbåter årlig. Og i sommer forventes det flere båter på sjøen enn noen gang. Lekkasjer i drivstoffanlegg og elektriske feil utgjør en spesiell risiko for brann i båten.

  Slik unngår du brann i båten

  Brannsikkerhet på veien

  Mange bilbranner har ukjent årsak. Alt fra produksjonsfeil, møkkete motor, elektriske feil, kollisjoner og ødelagte hjullagre, kan føre til brann. Statistikk viser imidlertid at bensin- og dieselbiler brenner hyppigst. Det er svært sjeldent at batteriet er årsaken til brann i elbil.

  Oppstår det brann i bilen, gjelder det å komme seg i sikkerhet og ringe brannvesenet. Hold god avstand til den giftige røyken, og ikke prøv å slukke brannen selv.

  Kilde: brannvernforeningen.no

   Hvilken forsikring trenger du?

   Les mer, sjekk pris eller kjøp forsikring på nett.