• min side ikon Min side

Billig og effektiv bilpleie

  Å passe godt på bilen trenger ikke bety dyre produkter eller verkstedbesøk. Du kan gjøre mye selv ved å bruke produkter du har hjemme. Her er ni tips til effektiv bilpleie

  1. Ta vare på dekkene med Zalo

  Det lønner seg å vaske over dekkene jevnlig, spesielt om du kjører på veier som saltes. Salt binder veistøv og skitt fra veibanen, som gir dekkene en glatt overflate. Bland en kraftig blanding av lunkent vann og Zalo, som du heller over i en sprayflaske. Sjekk dekkene jevnlig og vask dem for å sørge for best mulig veigrep.

  Les også:
  Hvordan unngå steinsprutskader.
  Bilforsikringene delkasko og kasko dekker steinsprutskader

  2. Unngå is og dugg på frontruta

  Har du bilen ute om vinteren kan is og dugg på frontruta bli en plage. Heldigvis finnes det en enkel løsning på problemet. Bruk et gammelt ullteppe og legg det over frontruta!

   3. Legg vindusviskerne under kniven

   Sliter du med slappe vindusviskere? Gni sandpapir mot viskerbladet eller bruk en skarp kniv til å skjære bort det slitte laget.

   Les også:
   Dette bør du vite om vindusviskere.

   4. Fjern farlig trafikkfilm

   Når du kjører legger det seg et tynt lag med møkk og fett på frontruta. Dette klarer ikke vindusviskerne å fjerne. Dette kalles trafikkfilm, er vanskelig å se og hemmer sikten. For å fjerne dette, skjær et eple eller en sitron i to, eller bruk Cola. Så tørk så av med papir.

    5. Fjern innvendig dugg med salmiakk

    På vinteren finnes det mange potensielle fuktkilder i en bil. Du bør derfor børste av deg snø og regndråper før du setter deg inn i bilen. Dette er for å holde gulvmattene fri for vann og snø. Oppbevar fuktige gjenstander i bagasjerommet, ikke inne i selve bilen. Vask innsiden av ruta med varmt salmiakkvann. Det fjerner fett og det blir vanskeligere for fukten å feste seg.

    6. Rengjør batteriet

    Veisalt og annen skitt er noe herk for batteriet. Salt både binder og er strømførende, noe som forsterker selvutladning av batteriet. Ha lunkent såpevann i en bøtte, bruk en børste/svamp, og vask batteriet. Skyll så med rent vann. Det er ingen fare for at du får strøm i deg under rengjøringen.

     7. Bedre sikt med tannkrem

     Frontlyktene dine får gjerne dårligere sikt på vinteren Bruk tannkrem til å pusse frontlyktene! Det hjelper på rekkevidden og synligheten til frontlyktene.

     8. Tape igjen låsen

     Skal du vaske bilen i vinterkulda? Fest en tapebit over nøkkelhullet, for å forhindre at det kommer inn vann som fryser fast. Enkelt og effektivt!

      9. Fjern vond lukt med eddik

      Vond lukt i bilen? Fyll klar eddik i et glass og la det stå i bilen over natten. Dette fjerner vond lukt effektivt og enkelt.

       Sjekk vår bilforsikring

       Livet forandres, derfor er det bra å se over forsikringene sine med jevne mellomrom. Les mer og sjekk pris på våre ulike bilforsikringer: