• min side ikon Min side

Ny digital tjeneste for å melde glasskader

Nå kan du enkelt melde glasskade digitalt; alt fra steinsprut til skift av bilruten.

  Meld glasskade raskt og enkelt

  Mange opplever å få glasskade på bilen, i form av steinsprut eller annet som gir sprekker eller knust glass.

  En ny, digital tjeneste gir alle Codan-kunder mulighet til å melde inn glasskader raskt og enkelt. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut en digital skademelding, og så får du svar på hva slags reparasjon du trenger, og hvor mye det vil koste. Du vil også få forslag til et godkjent og anbefalt verksted, som tar seg av reparasjonen.

   Glasskade? Dette gjør du

   Det første du gjør er å registrere skaden, og signere den digitale skademeldingen. Deretter kan du benytte skadeveilederen for å få hjelp til riktig reparasjon tilpasset din bil og skade. Har du mulighet til å ta bilde av skaden, kan du legge ved bilder, slik at verkstedet du benytter kan få all informasjonen de trenger for å vurdere pris, og sikre at reparasjonen tilpasses ditt behov.

   Når du vet hva slags reparasjon du trenger, kan du finne et verksted blant Codans godkjente verksteder, og booke time raskt og enkelt. Du trenger dermed ikke å kontakte verkstedet på egen hånd. Bekreftelse på signert skademelding og bestilt time får du på e-post.

   For å registrere skademeldingen må du legge inn kjøretøyets registreringsnummer, og telefonnummeret ditt. Du trenger ingen app, bare en mobiltelefon, nettbrett eller PC.

   Sammen med pris på hva reparasjon vil koste, får du opp hva forsikringen din dekker, og hva du eventuelt må bruke av egenandel. Det er enkelt og oversiktlig.

    Så mange opplever glasskader

    Senvinter og vår er høysesong for steinsprut og glasskader, da det ofte er mye grus på veiene når snøen smelter.

    Mange opplever problemer med dette, og problemet er økende. Ifølge Finans Norge ble det meldt inn litt over 117 000 steinsprut- og glasskader til norske forsikringsselskaper i Norge, kontra 255 000 skader i 2018.    Slik kan du unngå steinsprut

    Det finnes et godt råd for å unngå steinsprutskade, og det er å holde god avstand til bilen foran deg.

    Dersom du får en steinsprutskade, bør du sørge for å reparere skaden så raskt som mulig. Dersom du ikke gjør noe med skaden, vil det samle seg støv, og etter hvert kan bilruta sprekke. Risikoen for at ruta sprekker er større i perioder med skiftende temperatur, da det kan oppstå spenninger i glasset. Kjører du over en dump i veien for eksempel, er det større risiko for at ruta sprekker.

    De færreste får reparert skaden med det samme. Da vil det lønne seg å feste en gjennomsiktig teip over skaden, til skaden er reparert. Det kan være lurt å alltid ha en teip liggende i bilen.

     Her får du hjelp

     Har du fått en glasskade på bilen? Meld skaden trygt og enkelt digitalt