• min side ikon Min side

Sikrere hjem

  7 tips for et tryggere hjem

  Har du tid til overs er det sikkert noe du kan fikse for å gjøre hjemmet ditt sikrere. Lag en aktivitet og involver de du bor sammen med. Det kan vise seg å være både morsomt og lærerikt. Her er noen forslag, som passer for både store og små.

  Finn hovedstoppekranen

  Begynner det å renne vann utover gulvet eller sprute fra et rør må du være rask. For jo fortere du stenger igjen hovedstoppekranen, jo mindre blir vannskaden. Men vet du hvor den er? 20 prosent av oss vet nemlig ikke det.

  Hvis ikke alle i boligen vet hvor den er, gå på oppdagelsesferd sammen. Eller lek førstemann som finner stoppekranen vinner noe gøy eller godt. Her kan du lese mer om hvordan vannskade kan unngås.

  Sett opp en brannutstyrsliste

  Visste du at det finnes en lovforskrift med krav om brannutstyr i boligen i tilfelle brann? Du skal ha minst en branndetektor eller røykvarsler i hver etasje, i tillegg skal du ha godkjent slukkeutstyr. La alle bli kjent med brannslukningsapparatet og øv på å bruke det.
  Her ser du hva du trenger og hva du bør gjøre for å sikre hjemmet ditt mot brann.

  Lag en vedlikeholdsplan

  Dårlig vedlikehold gir deg sannsynligvis nye problemer. Er det dårlig drenering rundt huset er risikoen for fukt i kjelleren stor. Det fører igjen til mugg- og råteskader, som er god næring til både stokkmaur og skadeinsekter. Gå rundt huset sammen og se etter unormale ting. Sett så opp en tiltaksplan for vedlikehold både ute og inne.
  Se hvilke følgeskader som er vanligst, i følge Codans bolighjelper.

  Finn ut hva innboet ditt er verdt

  Er det en stund siden du sjekket hva du har forsikret innboet ditt for? Summen finner du i forsikringsbeviset ditt på Min side. Det er denne verdien du vil få erstatning ut fra ved en skade. Men hvor mye er innboet ditt verdt? Heldigvis finnes de gode kalkulatorer som hjelper deg med regnestykket. Sett dere sammen og diskuter hva dere har, så finner dere riktig forsikringssum. En god kalkulator finner du hos Finans Norge.

  Hold rotter og mus borte

  Rotter og mus er ivrige gnagere. Elektriske ledninger og vannslanger er spesielt utsatt. Smågnagerne kan ødelegge bygningskonstruksjoner og føre til fuktskader. Et triks kan være å gjøre det vanskelig for dem å komme inn i huset. Da er det mindre spennende å være på besøk hos deg. Her kan alle være med å rydde og fikse.
  Her har vi samlet 9 tips som holder rotter og mus borte.

  Gjør det vanskelig for tyvene

  Tyvene liker seg spesielt godt når det er mørkt, men det skjer også innbrudd på lyse dagen. Jo mer vrient du gjør det for dem, jo mindre interesserte blir de i boligen din. Å installere alarm er kanskje det mest preventive. Men det er mye annet å huske på også, slik at alle får sove godt om natten. Her er sjekklisten som innbruddstyvene ikke liker.

  Ha brannøvelse

  Hva gjør du hvis det oppstår brann i boligen og du ikke ser gjennom den tykke røyken? Med en god plan er det enklere å komme seg raskt i sikkerhet. Det er lurt å lage planen sammen, slik at hver og en kjenner sine oppgaver. Her finner du tips om gjennomføring av brannøvelse og hva du må huske på.

   Usikker på hvilken forsikring du har?

   På min side kan du finne forsikringsdokumentene og vilkårene dine.