• min side ikon Min side

Gratis konsultasjon med advokat

Har du spørsmål om arv, testamente eller samboerkontrakt, eller trenger du hjelp i en klagesak? Alle Codan-kunder får første konsultasjon med advokat gratis, og 20 % rabatt på ordinære tjenester.

  Hvem er Legalis?

  Advokatfirmaet Legalis har 35 advokater med kompetanse og spesialisering innenfor de fleste rettsområder. Legalis er opptatt av å yte god juridisk bistand til en fornuftig pris, og alle Codan-kunder får en gratis samtale med advokat, og 20 prosent rabatt på ordinære tjenester.

  Tonje Hovde Skjelbostad er daglig leder i Legalis, og har bakgrunn som avdelingsdirektør i Forbruketilsynet. Hun ønsker å videreføre fokuset på fornøyde forbrukere hos Legalis.

  - Det er lurt å bruke advokat før det oppstår en tvist eller annet hvor man har behov for råd og veiledning, forklarer hun.

   Advokathjelp

   Advokatene i Legalis kan bistå med det meste som omhandler arv og testamente, familierett, kjøp og pengekrav, og så videre.

   - Mange har spørsmål om hva som skjer med egne midler når man forsvinner, og trenger hjelp til å skrive testamente. Andre ønsker å skrive fremtidsfullmakt, slik at man selv velger hvem som kan disponere og handle på egne vegne, om man opplever kognitiv svikt eller demens i fremtiden, sier Skjelbostad.

   Samboeravtaler er også noe mange trenger hjelp til, ifølge Skjelbostad.

   - Det kan være veldig lurt å skissere et utgangspunkt for eiereskap, hvordan man skal bidra i felles hushold, og hva man gjør ved et eventuelt brudd. De færreste nyforelskede par ønsker å sette seg ned med kjedelig papirarbeid, men om det skjærer seg, er det veldig smart å ha det unnagjort. Får man råd om dette i forkant, er det lettere å unngå en tvist senere.

    Advokathjelp i klagesak

    Dersom du har solgt bilen din, kan du risikere å få et krav fra kjøper. Dette kan skje dersom det oppstår en feil på bilen etter at den er solgt, og da kan du risikere et krav fra kjøper, eller om saken eskalerer; at kjøper tar saken til forbrukerklagenemda, forliksrådet eller domstolene. Har du selv kjøpt noe du mener er mangelfullt, er det ofte behov for hjelp fra advokat til å reklamere eller skrive et krav.

    - Det er nyttig å snakke med en advokat under alle stadier av en tvistesak, så du kan få tips til hvordan du skal gå frem. Vi kan finne ut hva det er nødvendig å gjøre for at saken ikke skal eskalere, hvordan du skal imøtegå et krav eller bistå deg dersom saken går videre til rettssystemet, sier Skjelbostad.    Slik bør du forberede deg


    Dersom du trenger hjelp fra en advokat, er det lurt å forberede seg litt. Finn frem alle dokumenter som kan være relevant for saken, og noter gjerne konkrete spørsmål du ønsker å få svar på.

    Ved tvister etter kjøp og salg bør avtaler, kontrakter og dialog med selger eller kjøper finnes frem. Er det problemer etter huskjøp- eller salg, bør du finn frem prospekt/salgsoppgave, finn-annonsen og annen informasjon.

    - Du vet best hva som har skjedd, og må forklare dette til advokaten. Så vil advokaten bistå med å forklare, strukturere, få på plass jussen, vurdere om du har en sak eller ikke, og hvordan du skal gå frem videre, sier Skjelbostad.

    Skjelbostad mener at også de som er usikre på om de har en sak, eller ikke har helt oversikt over saken sin, bør ta kontakt.

    - Da kan du i samtale med advokaten finne ut av om du har en sak, og hvordan du eventuelt skal gå frem.