• min side ikon Min side

Pålagt å ha god sikt når du kjører

Pressemelding: 22. oktober 2017

Dårlig sikt når du kjører øker risikoen for påkjørsler. – Det er mye du selv kan gjøre for å redusere risikoen, sier Annika Persson i Codan Forsikring

Codan Forsikring, bil i høstmørket

Høstmørket og kulde er forhold som skaper dårligere sikt.

– Dårlige vindusviskere, is på utsiden og dugg på innsiden av ruten skaper dårlige forhold når du skal kjøre. Med våte, slapsete veier, blir vinduene også fort skitne, sier Annika Persson.

Dette bør du som bilist gjøre

– En regel som gjelder hele året er å ha rene bilvinduer. Vindusviskerne bør byttes ut én gang i året, slik at de fungerer slik de skal. Sørg for at duggen er borte før du kjører, og at du har skrapt vinduene fri for is, sier Annika Persson.

Bot - i beste fall

– I beste fall får du en bot hvis du kjører med for dårlig sikt. Det kan ende mye verre, sier Annika Persson, skadesjef i Codan Forsikring, som er opptatt av å minne folk på risikoen ved å kjøre med for dårlig sikt.

Kunne vært unngått

Hvert år får på denne tiden av året får Codan inn skader, med travle bilister som bulker og får større eller mindre skader som følge av dårlig sikt.

– Det er viktig for oss å forhindre slike skader. Det er klart det er irriterende og kan bli dyrt med skader på bilen din. Men dårlig sikt øker også risikoen for langt mer alvorlige konsekvenser, avslutter skadesjefen.

For nærmere informasjon, vennligst kontakt:
Annika Persson, skadesjef i Codan.
+47 94524711, annika.persson@codanforsikring.no