• min side ikon Min side

Å reise syk kan koste deg dyrt

Pressemelding: 6. oktober 2017

En ambulansetransport med fly kan koste helt opp mot to millioner kroner. Hvis du er syk og likevel reiser du på høstferie, er det ikke sikkert forsikringen din dekker utgiftene.

Henrik Næss, skadesjef i Codan Forsikring

– Hvis du er i tvil bør du sjekke med legen din, eller i det minste tenke deg godt om, før du reiser på tur, sier Henrik Næss, skadesjef i Codan Forsikring. Hvis du ikke er frisk og reiser likevel, kan det hende at forsikringsselskapet ditt konkluderer med at du burde visst at det var et forventet behandlingsbehov.

Vær forberedt

Ofte er det selve flyreisen som er den store belastningen på en som er syk.

– Vi ser at folk utsetter seg for lange flyreiser når de helst burde vært hjemme og blitt friske, sier Næss. Næss ber folk tenke på at sykdom er noe man ikke kan skru av, og det er noe alle skal ta på største alvor. Det er likevel noen grep vi kan gjøre for å være forberedt.

– Legg inn telefonnummeret til den norske alarmsentralen du har gjennom forsikringen. Sjekk også hvilke anbefalte sykehus som ligger i nærheten av det stedet du skal til. Hvis behovet oppstår, så bør du komme deg til et sted som verken underbehandler eller overfakturerer, sier Næss i Codan Forsikring.

Dyr hjemtransport

Et sykehusdøgn kan koste over 35 000 kroner og det er ikke uvanlig at en ambulansetransport med fly koster en halv million kroner, og opp til to millioner.

– Det er dessverre sjelden det er tilbud på slike tjenester, sier Næss.

Nylig hadde han en sak hvor en pasient måtte transporteres hjem fra USA i fly. Det tok 16 timer, og hadde seks stopp. Det ble ikke billig. Prislappen kom på over én million kroner. I dette tilfellet var det ikke slik at pasienten var syk på forhånd, og får dekket hele beløpet gjennom forsikringen.

– Forsikringsselskaper strekker seg langt for å få pasienter hjem og for å dekke utgiftene, men hvis det er klart at du selv er skyld i utgiftene, kan det i verste fall koste deg dyrt, sier Næss.

For nærmere informasjon, vennligst kontakt: Henrik Næss, skadesjef i Codan Forsikring, Telefon: +47 94524401. E-post: henrik.ness@codanforsikring.no