• Handlekurv

 • Min side

Codan øker tilstedeværelsen i det asiatiske vekstmarkedet for fornybar energi

  Den 7. mai i år inngikk Codan en samarbeidsavtale med det Taiwan-baserte CR Classification Society. Selskapet bistår regjeringen i Taiwan med å utvikle blant annet vindinstallasjoner offshore.

  Avtalen, som også er undertegnet av representanter for den taiwanske regjeringen, er en viktig milepæl for Codan når det gjelder å utvide sin posisjon i det asiatiske markedet for fornybar energi.

  - CR Classification Society er svært dyktige innen marinesektoren, og vi kan sammen gi innsikt om detaljert risikostyring til utviklere som arbeider i Taiwan til fordel for den lokale industrien, fra de involverte finansieringspartnerne til lokale entreprenører og så sluttbrukere av produsert elektrisitet, sier Brendan Reed, nordisk direktør for fornybar energi i Codan.

  Ifølge avtalen skal Codan og CR Classification Society dele erfaringer om havmølleforvaltning for å forbedre både risikovurdering og kapasitet. Basert på denne virksomhetsrammen skal praksis, erfaring og vurdering av tyfon- og jordskjelvrisiko deles mellom selskapene.

  Codan, som er en del av Royal Sun Alliance Group, forsikret verdens første havmøllepark, Vindeby Havmøllepark, som ble bygget i Danmark i 1991.

  (Utdrag fra artikkel på offshorewind.biz 7. mai 2018)