• min side ikon Min side

Sikre tegn på datainnbrudd

  Er bedriften din i faresonen?

  Er bedriften rammet av datakriminalitet må du handle raskt for å minimere skadene. Er bedriften din i faresonen, og vet du når varsellampene bør lyse?

  Alle bedrifter som bruker elektronisk utstyr og datamaskiner kan bli utsatt for datakriminalitet. Enten du bruker datautstyr til produksjon eller til lagring av kundedata, er risikoen til stede. Nivået på hendelsene eller årsaken til angrepene varierer både i type og omfang. Allikevel kan konsekvensene bli enormt store for virksomheten det gjelder.

   Tegn på datainnbrudd

   Hvis PC-en oppfører seg rart er det gode muligheter for at du kan være utsatt for et datainnbrudd. Her er noen tegn som kan tyde på at du kan ha blitt utsatt for datakriminalitet:

   • Maskinen jobber går langsommere, unormalt fort eller krasjer
   • Skrivebord og programmer endrer utseende
   • Ukjente programmer dukker plutselig opp eller skjermen blir fylt med «pop up»-vinduer
   • Programmer starter automatisk når maskinen skrus av
   • Det er stor nettverksaktivitet, nettet går tregere og harddisken jobber for fullt eller går svært tregt
   • Antivirusprogram eller brannmur blir slått av
   • Kunder, kolleger, eller andre får e-poster fra din adresse som virker mistenkelige, eller du mottar rare tekstmeldinger eller telefonsamtaler

    Gjør dette om du blir rammet

    Mener du at du er utsatt for datakriminalitet må du handle raskt. Slå av PC-en, trekk ut nettverkskabelen og oppsøk hjelp med en gang!

    Vår Cyberforsikring dekker trusler fra de mest uskyldige datainnbrudd til de alvorligste og mest ondsinnede hackerangrep. Forsikringen er bygget rundt en enkel 24-timers varslingstjeneste. Slik at vi kan reagere raskt og redusere skadens omfang allerede i en tidlig fase. Målet er å få bedriften tilbake på fote igjen selv når den er på det mest sårbare.

    Les også:

    Redusér risikoen for dataangrep

     Aktuell forsikring

     Nordmenn er mer bekymret for cyberangrep enn terror, flom og kapring eller skoleskyting.

     Kilde: DSBs befolkningsundersøkelse, desember 2019